Vocaal Ensemble Lobet den Herrn

De naam van ons koor, ‘Lobet den Herrn’, weerspiegelt wie wij willen zijn. We zingen muziek tot eer van God. Daarnaast is ons doel om zowel bekende als minder bekende christelijke koormuziek uit verschillende stijlperioden voor een breed publiek toegankelijk te maken. Lobet den Herrn streeft naar kwaliteit: muzikaliteit, een goede koorklank en een verzorgde uitspraak.

Bezetting en repetities

Lobet den Herrn bestaat momenteel uit 23 zangers: 6 sopranen, 8 alten, 4 tenoren en 5 bassen. Er is nog ruimte voor extra zangers, met name sopranen en tenoren. Lobet den Herrn repeteert ongeveer drie keer per maand op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Villa Weijpoort te Nieuwerbrug.

Repertoire en concerten

Lobet den Herrn streeft ernaar ten minste eenmaal per jaar een eigen concert te geven. Het koor staat daarnaast open voor verzoeken om medewerking te verlenen aan andere uitvoeringen. Lobet den Herrn heeft een breed repertoire: van Bach, Mendelssohn en Händel tot Engelse carols. Het koor zingt ook muziek van eigentijdse componisten, zoals het paasoratorium van Dirk Zwart.

Dirigent

Onze dirigent Wouter Harbers is vooral actief als pianist, maar hij heeft zich ook verdiept in koordirectie. Al tijdens zijn studie dirigeerde hij een projectkoor. Hij volgde vakken koordirectie aan het conservatorium bij Joop Schets en kreeg privélessen van dirigent Patrick van der Linden.