Dirigent

Friso Woudstra (1988) begon op 11-jarige leeftijd met pianospelen. Vanaf zijn 16e jaar volgde hij pianolessen, eerst bij organist Bas de Vroome en later bij concertpianiste TatianaKiourou (die hem ook voorbereidde voor zijn Bachelor Piano-examen).Friso studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met als hoofdvak piano.
In de zomer van 2011 volgde hij piano-masterclasses bij Musik Zentral in Bad Aussee, Oostenrijk. In juni 2017 behaalde hij zijn Bachelor of music diploma, Klassiek piano aan de SchumannAkademie. Naast zijn opleiding speelde hij bij verschillende bands en klassieke muziekensembles (waarvoor hij ook arrangeert).

Als pianist treedt hij regelmatig op, zowel als solist als begeleider. Hij houdt zich bezig met componeren en is sinds vele jaren actief betrokken bij het begeleiden en dirigeren van diverse koren, tijdens repetities en concerten. In de zomers van 2017 t/m 2023 nam hij deel aan de Dirigentencursus 'Kurt Thomas' (van de HKU). Verder volgde hij ook zanglessen en zingt met name klassiek repertoire. Van 2012 t/m 2021 was Friso ook verbonden als piano- en keyboarddocent aan de muziekschool Rootz in Delft en Pijnacker. Momenteel geeft Friso Woudstra voornamelijk pianoles in Berkel en Rodenrijs en ook in Bergschenhoek.